fredag 26 september 2008

Gudstjänst, Stiftsgruppen 30/9 och helgens tips!


Gudstjänst
Nu i helgen firar vi alltså den första av fyra gudstjänster med stiftsgruppen & studentprästerna. Det kommer bli en enkel vecko/söndagsmässa under ledning av Niklas Utterhall, Ludvig Lindelöf samt Lars van der Heeg från studentprästerna. Söndag, klockan 20.00 i Hagakyrkan!

Jag skall försöka i nästa vecka att skicka ut information till er som har anmält ert intresse till att skapa höstens resterande mässor/gudstjänster.

Stiftsgruppen 30/9
Det har smugit sig in ett fel i höstens schema och därför är det inte Bengt Inghammar som kommer nu på Tisdag och talar om EKHO:s historia och teologin bakom utan istället kommer Erland Forsberg, ikonmålare. Bengt kommer att byta plats med Erland på det ursprungliga schemat och kommer således 28:e oktober.

Erland Forsberg är teolog och prästvigd i Borgå stift och innehar även en fil. kand. i konstvetenskap från Uppsala universitet. Han kommer på tisdag att prata om ikoner, hur man kan tolka dem och om "skönhetens teologi". Det kan bli en underbar kväll!
För mer information se: http://erland-forsberg.nasbo.se/

Helgens tips
Helgen har mycket att erbjuda i kyrklig väg, förutom ovan nämnda Stiftsgruppsgudstjänst.

She - en temamässa med sånger av Emmylou Harris,
ikväll fredag den 26:e klockan 20.00 i Annedalskyrkan. Mässan kan ses som en del av femtioårsjubilérandet av prästvigda kvinnor. http://www.svenskakyrkan.se/annedal/

50-årskalas.
Göteborgs stifts firande av 50-årsjubiléet sker sedan på lördagen den 27:e september i domkyrkan. http://anslagstavlan.gbgstift.accson.se/news.asp?newsid=98

Har ni andra tips? Lämna dom gärna i kommentatorsfältet här i bloggen!

Inga kommentarer: