onsdag 16 oktober 2013

Stiftsgruppens program
Styrelsen för Göteborgs stiftsgrupp bjuder in dig till stiftsgruppens program för hösten 2013. Vi träffas som vanligt varannan tisdag kl 16:00 i Evangeliska brödraförsamlingens lokaler på Kungsgatan 45 (ingång vid Joy-butiken). OBS ibland gör vi studiebesök, om tid och plats avviker står det i presentationen av programpunkten.

Våra träffar börjar alltid med en andakt följt av fika och föredrag. Föredraget brukar starta 16:30 och hålla på till strax före kl 18:00 då vi avrundar kvällen. Kl 18:00 finns det som vanligt möjlighet att fira Taizémässa i Domkyrkan, eller möjlighet att hjälpa till med disken.

Andra uppgifter som vi i styrelsen gärna ser att du kan hjälpa till med är inhandlande och ordnandet av fika (du ersätts givetvis för ditt utlägg) och att hålla i andakten. Hjälps vi åt så blir det mycket trevligare för alla! Välkommen att kontakta någon i styrelsen för detta.

Program hösten 2013

10/ 9   Uppstart med mässa
24/9    Tro och vetande
8/10    Studiebesök Göteborgs synagoga

22/10  Gudstjänstens rötter
Tony Larsson, präst, berättar om gudstjänstens rötter i den tidiga kristna kyrkan. Vad vet vi om deras gudstjänstfirande och hur har det påverkat vår sätt att fira gudstjänst idag?

5/11  Att vara på väg - pilgrimsteologi och praktik Obs! Tid och plats!
Kristna beskriver ofta sig själva som ett vandringsfolk, som människor på väg. Ibland tar det sig ett mycket konkret uttryck i en pilgrimsvandring. Vi besöker pilgrimscentrum där kyrkoherde Anders Leitzinger och projektledare Marie Lumsden berättar mer om pilgrimsteologi och verksamheten vid centret. Vi samlas utanför lokalerna på Kungsgatan 45 kl. 16.00 och åker tillsammans till Masthuggskyrkan. Programmet börjar kl. 16.30. Möjlighet att fira pilgrimsmässa kl 18.30-19.

22/11 Fördjupningsdag: Om själavård efter sexuella övergrepp inom kyrkan
Som själavårdare kan vi komma att möta människor som varit utsatt för sexuella övergrepp inom kyrkan. Hur bemöter vi det på ett respektfullt och klokt sätt? Vilka resurser har stiftet att bidra med? Vad är viktig att tänka på för att själv inte bli den som kränker gränser? Dagen leds av stiftets kontaktpersoner i dessa frågor, Monika Oscarsson och diakon Greger Carlsson. Mer info om dagen kommer. Obs! Detta är en heldag och på en fredag!

3/12 Försoning behövs
Samtalet om försoning behövs och måste hållas levande. Vad har vi för gudsbilder och hur kan vi se på lidande, ondska, död och förlåtelse? Försoning och korset är kvällens tema. Sofia Camnerin, teol dr och pastor,, berättar utifrån en bok hon skrivit tillsammans med Arne Fritzon.

17/12 Julavslutning
Styrelsen fixar en mysig avslutning. Mer info kommer.

Inga kommentarer: