torsdag 10 juni 2010

Program HT-10

Tack alla stiftsgruppsmedlemmar och besökare för en fin vårtermin! Vi önskar er en härlig sommar och välkomnar er tillbaka till höstterminens program enligt nedan.

7 sep: Uppstart: En svensk rättviseteologi
Petter Jakobsson, Diakonia
"Låt rätten flyta fram såsom vatten, lik en bäck som aldrig sinar!" (Amos 5:24)
Vi börjar terminen med att träffas och lära känna varandra och samtidigt lyssna till Petter Jakobsson från den kristna biståndsorganisationen Diakonia. Petter berättar om deras teologiprojekt, makt och förändringsstrategier ur kristet perspektiv.

21 sep: Biskopen har ordet
Biskop Carl-Axel Aurelius
Boka in denna tisdag då vi får biskopsvisitation i stiftsgruppen. Biskop Carl-Axel samtalar med oss och talar utifrån ännu ej utlyst ämne.

5 okt: Kyrkan och de osynliggjorda
Håkan Stenow, diakon i Länsmansgården
Håkan Stenow har lång erfarenhet av diakonalt arbete bl a i Sjukhuskyrkan. Denna kväll berättar han om sitt engagemang kring HBT-frågor.

19 okt: Höstfest
Stiftsgruppen
Välkommen till en avslappnad kväll mitt i terminen med tid för att umgås, smaska tapas och ha roligt.

2 nov: Studiebesök i Bergsjöns kyrka
Henrik Törnqvist, kyrkoherde i Bergsjön
Vi vidgar våra vyer och hämtar inspiration från ett besök i Bergsjöns församling som stimuleras och korsbefruktas av ett livaktigt integrationsarbete. Tid och träffplats utlyses senare.

16 nov: Konstbesök i Pater Nosterkyrkan
Lena Forsberg, församlingspedagog
Lena Forsberg, kanske mest känd för sina bibliska dockmiljöer som ställts ut i många kyrkor och på Röhsska museet, visar hur konsten kan åskådliggöra evangeliet för stora och små. Tid och träffplats utlyses senare.

30 nov: Levande församling
Anders-Petter Sjödin, präst i Furulundskyrkan, Partille
Hur förlöser vi livet i våra församlingar så att de blir dynamiska växtplatser dit människor dras? Anders-Petter Sjödin delar med sig av erfarenheter från Furulundskyrkans växande församling.

14 dec: Adventsavslutning: Ledd av den helige Ande
Eskil Hofverberg, Kyrkans Själavårdscentrum
”Men ni skall få kraft när den heliga Anden kommer över er…” (Apg 1:8)
Kyrklig tjänst är inte bara ett socialt och teologiskt hantverk, det får sin kraft genom en övernaturlig dimension av bön och Guds Andes ledning. Eskil Hofverberg visar oss vägar in i den helige Andes värld. Glögg och lussekatter utlovas.

Inga kommentarer: