söndag 26 oktober 2008

Stiftsgruppen 28/10 + Studentmässa 26/10

Hej på er!
Det är uppenbarligen höst, klockan har ställts bak en timma men stiftsgruppen rullar på som vanligt! I dag har vi tre saker att berätta om:

STIFTSGRUPPEN 28/10
Bengt Inghammar, fd. kyrkoherde i Annedals församling och kontraktsprost kommer och berättar om EKHO:s historia i Göteborg, den bakomliggande teologin och mycket annat. En intressant afton blir det med största sannolikhet!

STUDENTMÄSSA
Ikväll, söndag 26/10, klockan 20.00 i Hagakyrkan är det så dags för den andra av våra samarbetsgudstjänster med studentprästerna. Idag leds mässan av Sandra Antonsson, Elisabet Jonsson och Barbara Moss från studentprästerna. Det är roligt om så många som möjligt kan komma så att vi kan fira gudstjänst ihop, men också så att vi förhoppingsvis kan få inspiration av varandra och kanske få en intressant diskussion efter mässan.
Vi ses där! Klockan åtta!

MULTIRELIGIÖS DIALOG
Jag bifogar här en häslning från studentprästerna:
"Vi studentpräster kommer våren 2009 finnas med i ett samarbete kring en multireligös utställning på Röhsska museet. Det är ett samarbete mellan museet, Svenskakyrkan, Mosaiska församlingen, Göteborgsstad, Ibn Rushd och Sensus. I samband med utställningen kommer samtal att hållas och till våren vill man ha med yngre människor som är religiöst intresserade och insatta. Då tänkte vi på er i stiftsgruppen!
Vi har fått i uppgift att samla unga människor (gärna från universitetet) från det tre stora världsreligionerna och det är därför vi frågar om det finns några av er, från stiftsgruppen, som vill vara med i denna religionsdialogsgrupp. Personer från denna grupp kommer att väljas (utav er) för att vid olika tillfällen offentligt samtala om sin tro på Röhsska några tisdagsluncher under våren. Samtalen kan komma att handla om t ex tro, mat, bön, fred… I stort sett vad som helst. Ni kommer att tillsammans med de andra i grupp vara med och bestämma teman på "Samtal i gränsland". Vi studentpräster finns också med och ibland leder vi samtalen på Rösska.
Hoppas att du vill vara med!

Kontakta mig om du vill veta mer eller/och om du vill vara med. (ylva.leitzinger@svenskakyrkan.se 0702-194630)"

Inga kommentarer: